HTC lanserer Duratiq (artikkel fra Byggeindustrien)

HTC lanserer Duratiq (artikkel fra Byggeindustrien)

HTC, som forhandles av Normann Olsen Maskin AS i Norge, lanserer nå en ny generasjon gulvslipemaskiner.

Svenske HTC kommer nå med en nyutviklet gulvslipemaskin, Duratiq. Maskinen kommer i to ulike slipebredder, 600 og 800 mm. Begge versjonene er nyutviklet og bygger på flere års studier av kundens fremtidige behov.

- Blant de 100 nyhetene med Duratiq kan vi nevne bl.a. et nyutviklet digitalt kontrollpanel og fjernstyring som gir full kontroll og enkel håndtering, også for nye brukere. Det er nytt slipehode, hermetisk tilsluttet og støvtett for maksimal driftssikkerhet, kompakt, robust chassisdesign for optimal kjøring, håndtering og enkel transport. Det er gjennomført en videreutviklet AirFlow-teknikk og Mist Cooler System som gir oppimot 216 prosent produktivitetsøkning og 100 prosent bedre støvopptak. Vekter som er enkle å justere, 20 ulike håndtaksinnstillinger og 74 prosent mindre vibrasjon er også nyheter på maskinen, heter det i en pressemelding.

Duratiq er utviklet av HTCs egen FoU-avdeling

- Blant alle de smarte detaljene finner du bl.a. GPS-sperre, USB-uttak for nedlastning av driftsdata, opplasting av ny programvare og ladning av personlig utstyr og så videre, heter det i meldingen.

Claus Brucker salgsdirektør Normann Olsen Maskin AS Industri, poengterer at lanseringen er den mest banebrytende i HTC’s historie.

- HTC utviklet metoden med sliping av betonggulv med diamantteknikk for 29 år siden. Ved lanseringen av Duratiq tar vi et nesten like stort steg i vår og bransjens utvikling. Duratiq setter en helt ny standard for produktivitet, driftssikkerhet, kjøreglede og fleksibilitet, sier han.

Duratiq -slipemaskinene har blitt testet i mer enn 5.000 timer før lanseringen

Klikk her for å lese artikkelen på bygg.no.